T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / SULUOVA - Şehit Süleyman Aydın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

SULUOVA’DA CANLILARDA YAŞAMA İÇGÜDÜSÜ KONFERANSI DÜZENLENDİ.

Okulumuzun davetlisi olarak Suluova'ya gelen Profesör Doktor Sayın Nazmi Bolat'ın, ilçemiz öğrencilerine sunduğu konferans yerel gazeteye haber oldu. Öğrencilerimizin hayranlıkla izlediği konferans, plaket takdimi ile sona erdi. 

Yerel Gazetemizin haberini aktarıyor,kıymetli hocamıza teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

SULUOVA’DA CANLILARDA YAŞAMA İÇGÜDÜSÜ KONFERANSI DÜZENLENDİ.

-Suluova Şehit Süleyman Aydın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından “canlılarda yaşam içgüdüsü konferansı” düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, konferans ve seminerleri eğitimin bir parçası olarak gördüklerini ve belirli aralıklarla düzenlediklerini belirterek öğrencilerin eğitim ve sosyal hayatlarına yön vermede ipucu teşkil edecek konu ve mesajları içeren konferansı veren Biyolog Prof. Dr. Nazmi Polat ve ekibine teşekkür etti.

 

Ardından alkışlar arasında ‘canlılarda yaşam içgüdüsü konferansı’nı görseller eşliğinde sunan Biyolog Prof. Dr. Nazmi Polat, deniz ve göllerde yaşayan canlıların yaşam temel içgüdüleri üzerine yaptığı araştırma ve çalışmaları örnekler vererek anlattı.

Canlıların temel içgüdüsünün nesillerini devam ettirmek üzere olduğunu belirten Biyolog Prof. Dr. Nazmi Polat; “Ama esas mesele kendilerine verilen görevi yapmaktır. İnsan hariç, hiçbir canlı yoktur ki kendisine verilen ekolojik görevi yerine getirmesin. Hepsi görevini aksatmadan yerine getirmektedir. İnsanın elinin değdiği ekolojik sistemde ve dengede ise bozulmalar, kirlenmeler ve yok olmalar söz konusudur. İnsan böyle bir varlıktır.” Dedi.

Salondaki öğrencilere de nasihat ve tavsiyelerde bulunan Biyolog Prof. Dr. Nazmi Polat; “Kendine inanmayan, hedefini belirleyemeyen, belirlediği hedefine varmak için gerekli planlı çalışmayı ortaya koymayan hayatta başarılı olamaz. Sorgulamayan, soru sormayan bir nesil yorum yapamaz. Yorum yapamayan bir nesil ise çözüm üretemez. Bizim soru soran, sorgulayan, yorum yapan ve problem çözün bir gençliğe ihtiyacımız var. Tesadüfler sizi bir yere kadar getirir. Hedefinizi iyi belirlerseniz iyi bir yere gelirsiniz.” ifadelerini kullandı.

 

Konferansın sonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, Biyolog Prof. Dr. Nazmi Polat’a katılım ve destekleri için plaket vererek teşekkür etti.

Katılan öğretmen ve öğrencilerin ilgiyle takip ettiği konferans hatıra fotoğrafı ise son buldu.

-BİYOLOG PROF. DR. NAZMİ POLAT:

Akademik hayatı süresince Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin gelişmesi ve bir taşra üniversitesi olma imajından kurtarılması yönünde birçok çalışmaya imza atan Biyolog Prof. Dr. Nazmi Polat, değişik yıllarda Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Biyoloji Bölüm Başkanlığı, Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, Meslek Yüksek Okul Müdürlükleri, Dekan Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı gibi birçok farklı görevi yerine getirmiştir.

Ülkemizin Hidrobiyoloji camiasının duayenlerinden olan Biyolog Prof. Dr. Nazmi Polat: Türkiye’de balıkçılığının temelini oluşturacak önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Dünya da ve ülkemizde “balıklarda yaş tayini” alanında önemli araştırmalar yaptı. Kemikli balıklarda dorsal yüzgeç ışını kullanarak yaş tayini gerçekleştiren ilk araştırmacıdır. Ayrıca yine Türkiye’de balıklarda yaş tayini çalışmalarında kırma-yakma yöntemi ve otolitlerden yaş belirleme yönteminin uygulamasını gerçekleştiren ilk araştırmacılardan biridir. Akademik hayatı boyunca etki değeri yüksek dergilerde yayınlanmış 200’e yakın makale ulusal ve uluslararası makale, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş 150’ye yakın bildiri, 4 ulusal ve uluslararası kitap yazarlığı, 21 adet bilimsel araştırma projesi, çok sayıda farklı bakanlıklar ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projeleri bulunmaktadır. Bilimsel araştırmalar için Kanada, Tayvan, Belçika, Kıbrıs ve Amerika gibi farklı ülkelerde çeşitli araştırmacılar ile çalışmıştır.

Kaynak: Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan

24-12-202324-12-202324-12-202324-12-202324-12-202324-12-202324-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.12.2023 - Güncelleme: 24.12.2023 12:43 - Görüntülenme: 79
Kaynak: SuluovayenihabergazetesiAA/Murat Arslan
  Beğen | 0  kişi beğendi