AMASYA / SULUOVA - Şehit Süleyman Aydın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

.
MAARİF MAHALLESİ SÜTÇÜ İMAM SOKAK NO 4 SULUOVA AMASYA
Vizyon
İnsana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaki değerlere ve kültürel mirasa saygı temeline dayalı etik anlayışa sahip öğrenciler yetiştirmek. Akıl ve Bilim rehber edinen, evrensel değerlere saygılı, bireysel bekletilere uyumlu ve ülkenin ihtiyaçlarına cevap vermeye odaklı öğrenciler yetiştirmek.
Misyon
Öğrencileri her türlü ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına katılmaya teşvik etmek, desteklemek ve ödüllendirmek. Hızla gelişen dünyaya yetişmek için dinamik, esnek ve değişime açık öğrenciler yetiştirmek. Öğrencilerin hayal gücünü ve yaratıcılıklarını geliştirmek, bağımsız düşünmelerini sağlamak ve öz güvenlerini tesis ederek onlara girişimcilik ruhu kazandırmak.
Arapça Yarışmaları bölge ikinciliği
Toplantı Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :3
İngilizce Arapça
Pansiyon Bilgileri
var
Yerleşim Yeri
1953 yılında inşa edilen Suluova Şeker Fabrikasıyla hızla büyümüş,1957 yılında ilçe olmuştur.Suluova Amasya ilinin büyük ilçelerindendir.2020 ADNK´ya göre merkez nüfusu 39.300´dür.Tarım ve hayvancılık sektörü Türkiye ölçeğinde oldukça gelişmiştir.Sanayi alanında hızla gelişme göstermektedir.İl merkezine 22 km.yakınlığı ile ile en yakın ilçe konumundadır.Amasya/Merzifon Havalimanı´na 25 km.mesafededir.Her yere ulaşım kolaylığı bulunmaktadır.Doğu-Batı arasında önemli bir kavşakta kurulmuştur.
Merkez
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi