T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / SULUOVA - Şehit Süleyman Aydın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

EVLİYA ÇELEBİ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ

 Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında Antalya Kaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile karşılıklı protokol hazırlandı. Protokole göre öğrencilerimiz 12-18 mayıs tarihleri arsında 12 öğrenci 2 öğretmen 6 gün boyunca hem Antalya/Kaş'ta adı geçen okulda eğitimlerine devam edecekler hem de o bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini göreceklerdir. Aynı tarihlerde Antalya'dan gelecek misafir öğrenciler de okulumuzun misafiri olacaktır. 

   Başvuru yapılmış olup Genel Müdürlüğümüzce uygun görülmesi halinde proje gerçekleştirilecektir.

 

Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı Başvuru Formu

Koordinatör Okul Adı

Amasya/Suluova  Şehit Süleyman Aydın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Koordinatör Okul İletişim Bilgileri

Maarif mahallesi Sütçü İmam Sokak No:4 Suluova/Amasya
03584170515

Koordinatör Okul Müdürü İletişim Bilgileri

Adem ASLAN, 05052664240 , ademaslan05@hotmail.com

Koordinatör Okul Proje Koordinatörü İletişim Bilgileri

Seyit Ahmet AKMAN, 05056867826 , seyitahmetakman55@gmail.com

Paydaş Okul Adı

Antalya / Kaş Anadolu İmam Hatip Lisesi

Paydaş Okul İletişim Bilgileri

AdresKınıkMahallesi. GölCaddesi. No24 Kaş/Antalya,

0242 8454717

Paydaş Okul Müdürü İletişim Bilgileri

HalilGÖKCE , 05416907307, halilgokce007@gmail.com

Paydaş Okul Koordinatörü İletişim Bilgileri

Himmet PEHLİVAN, 05394041598, himmetpehlivan89@gmail.com

Projenin Adı

 

‘’Karadeniz’de Akdeniz’de  Nuri PAKDİL’i Tanımak’’

 

Projenin Uygulanma Tarihi

12 Mayıs - 18 Mayıs 2024

Projenin Özeti

 Projemiz:

 

*Amasya Suluova’da yer alan Şehit Süleyman Aydın Kız Anadolu İmam Hatip lisesi ve pansiyonu öğrencileri ile Antalya Kaş ilçesinde yer alan Kaş Anadolu İmam Hatip Lisesi okul ve pansiyonlarında öğrenim gören öğrencilerimizi buluşturmayı ,

 

 *Türk edebiyatının "Kudüs Şairi" olarak tanımlanan usta yazar, Kudüs için hissettiği yürek sızısını, "Yüreğimin yarısı Mekke'dir, geri kalanı da Medine'dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır" ifadeleriyle kaleme döken  Anneler ve Kudüs eserinin yazarı üstad Nuri PAKDİL’i yakından tanıtmayı hedefleyen, öğrencilerin kültürel ve manevi yönlerini geliştirmeyi,

 

  * Milli Mücadelenin ateşinin yakıldığı 12 Haziran 1919’da Mustafa Kemal ATATÜRK liderliğinde Amasya tamiminin yayınlandığı, başta Fatih Sultan Mehmed, Yavuz Sultan Selim,II. Bayezıd gibi onlarca büyük şehzade yetiştiren marka şehir Amasya’yı Akdenizli misafirlere tanıtmayı,

 

* Türkiye’nin incisi turistik ve tarihi değerlere sahip olan Kaş yöresinin gezilmesini,

 

    *Türkiyenin farklı coğrafyalarında yer alan kültürel zenginliklere sahip bireyleri buluşturarak kültürel alışverişi gerçekleştirerek, spor, sanat, edebiyat, dini ve manevi değerleri içeren aktiviteleri;

    amaçlamaktadır.

 

 

 

   Projemizde okullar belirlenirken anket çalışması yapılmış olup öğrenciler, ülkemizin farklı bir bölgesinin tarihi, kültürel, sosyolojik özelliklerini tanımaları amacıyla Antalya ili paydaş olarak seçilmiştir. Öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizin istişaresi sonucu ve paydaş okulumuzun olumlu geri dönüşü ile okul seçimi yapılmıştır.

 

Proje Faaliyetleri (Koordinatör Okul Tarafından Yapılacak Faaliyetler)

 

12 MAYIS 2024

 12 Mayıs 2024 tarihinde koordinatör ve paydaş okul öğrencilerin ilgili okullara kara yolu ile ulaşımı ve pansiyonlara yerleşmesi sağlanacaktır.

 

 13 MAYIS 2024

* Öğrencilerin oryantasyonu için ev sahibi okulların zaman çizelgesi ile ilgili rehber öğretmenler ve öğrenciler bilgilendirilir. Proje boyunca misafir öğrencilere rehberlik edecek öğretmen ve öğrenciler görevlendirilir. Okul yöneticileri projenin amaçları, yapılacak faaliyetler, projenin uygulanması sonucunda elde edilecek kazanımlar, bu kazanımların okullarda ve gidilen yerlerde nasıl yaygınlaştırılacağı konusunda gerekli açıklamaları yapar.  Rehber öğretmen ve öğrencilerin ev sahibi okul öğrencileri, öğretmenleri ile tanışarak kaynaşması, 13 Mayıs 2024 tarihinden itibaren kendi seviyelerinde derslere katılımı sağlanır.

*Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 15 öğrenci Yedikuğular Kuş Cennetini ziyaret eder. Yedikuğular Kuş Cenneti’nde  Suluova  İlçesi’nin tarihi, kültürel özellikleri ve doğal güzellikleri hakkında bilgilendirme yapılır.

*Yedi Kuğular Kuş Cenneti’ndeki  kuş gözlem merkezi gezilir. Projeye katılan öğrenciler Suluova  ilçesinin tarihi, kültürel ve ekonomik özelliklerini tanır.

 *Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 20 öğrenci Suluova Şehit Süleyman Aydın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda Merhum şair Nuri Pakdil’in hayatını ve eserlerini konu alan belgeseli izler.

 

14 MAYIS 2024

*Misafir öğrencilerin kendi sınıf düzeyinde derslere katılımı sağlanır.

 *Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 15 öğrenci   İlçemiz İlim Yayma Kur’an Kursu’nda Sabah Namazı ve kahvaltı buluşmasına katılır.

* Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 15 öğrenci   Ferhat ile Şirin Aşıklar müzesi (tarihi Ferhat su kanalı), Şehzadeler müzesi ,Hazeranlar konağı gezilir.

* Ferhat ile Şirin Aşıklar müzesi (tarihi Ferhat su kanalı)ni gezerken sevginin gücünü ve insanın istediğinde neler yapabileceğinin farkına varırlar.

*Hazeranlar konağını gezerken AMASYA mimarisi ve ev düzeni hakkında bilgi sahibi olurlar.

* Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 15 öğrenci Tarihi II.Beyazıt camiinde akşam namazı kılınır, camii gezilir .,minyatür Amasya müzesinin gezilmesi

15 MAYIS 2024

*Misafir öğrencilerin kendi sınıf düzeyinde derslere katılımı sağlanır.

*Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 15 öğrenci İlçemiz Huzurevinde öğle namazı kılınır , sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilgi ve şevkate muhtaç yaşlılarımız ile sohbet edilir.

 *Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 15 öğrenci  Kızlar Sarayı , Kral kaya mezarlarını gezer  ve Yeşilırmak kenarında çay içer. M.Ö. insanların yaşam belirtilerini yerinde inceler ve o medeniyetlerin dağları nakış nakış işlediklerine tanıklık eder.

 * Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte pansiyonumuzdan 55 öğrenci pansiyonda Nuri Pakdil üstadımızın şiirlerininden oluşan şiir dinletisine katılır.

 

16 MAYIS 2024

*Misafir öğrencilerin kendi sınıf düzeyinde derslere katılımı sağlanır.

* Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 175 öğrenci ile Nuri Pakdil hayatı ve eserlerini konu alan bilgi yarışması düzenlenir ve öğrencilere ödül takdim edilir.

*Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 15 öğrenci ile Merzifon ilçesine gezi düzenlenir. Kara Mustafa Paşa Camii gezilir. Akşam namazı tarihi Kara Mustafa Paşa camiinde kılınır.

* Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 15 öğrenci Çelebi Mehmet Medresesi ve Saat Kulesi, Merzifon Bedesteni ,Taşhan ve Akif Gülle Kültür Merkezi gezilir.

*İlimiz tarihi lezzetlerinden olan keşkek ikramı ve İlçe milli eğitim müdürü, ilçe müftümüz ile öğrencilerin buluşarak sohbet etmeleri sağlanır.

 

17 MAYIS 2024

*Misafir öğrencilerin kendi sınıf düzeyinde derslere katılımı sağlanır.

*Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 30 Amasya  Üniversitesini ziyaret ederler, bölümler hakkında öğrenciler bilgilendirilir. Projeye katılan öğrenciler üniversitede olan bölümler, kontenjanları ve puan türleriyle ilgili bilgi edinirler.

* Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 175  öğrenciye  yönelik sınav rehberliği çalışması yapılır, Hedef YKS 2024 çalışmaları kapsamında yapılan DYK , Kamp ve rehberlik çalışmaları incelenir.

 *Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte sınıftaki öğrenciler tarafından  Edebiyat dersinde  Evliya Çelebi öğrenci değişim programı kapsamında yapılan etkinlikleri ve Nuri PAKDİL’in hayatını gösteren pano hazırlanır

* Veda mektubu İstiklal Marşı töreninde seçilecek 1 misafir öğrenci tarafından okunur. Ev sahibi 1 öğrenci tarafından da Kudüs şiiri okunur.

* Akşam yemeğinin ardından diyanet gençlik koordinatörü tarafından söyleşi düzenlenmesi ve Amasya çöreği ve çay ikramı yapılması sağlanır.

 

 

18 MAYIS 2024

* Projeye katılan 12 öğrenci ve görevli 2 öğretmen tarafından proje uygulaması boyunca toplanan fotoğraflar, yazılan gezi yazıları, projenin kendilerine kattıkları, okullarında ne gibi yaygınlaştırma yapacakları ile ilgili değerlendirme toplantısı yapılır.

 *Koordinatör okulun pansiyonunda öğrencilerin başarısını artırmaya yönelik görülen iyi uygulamalarla ilgili çalışma yapılır.

*Her öğrenci Suluova’yı Amasya’yı hatırlatan bir slogan yazar.

*Proje boyunca elde edilen çalışmalara ait fotoğraf, slogan, broşür okulun sosyal medya hesabından paylaşılır.

*Dönüş için hazırlıklar yapılır.

 

Proje Faaliyetleri (Paydaş Okul Tarafından Yapılacak Faaliyetler)

 

                                             12 MAYIS 2024

 

 12 Mayıs 2024 tarihinde koordinatör ve paydaş okul öğrencilerin ilgili okullara kara yolu ile ulaşımı ve pansiyonlara yerleşmesi sağlanacaktır.

 

                                            13 MAYIS 2024

*Ev sahibi olan okul zaman çizelgesi ile ilgili olarak öğretmen ve öğrencileri bilgilendirerek proje boyunca misafir öğrencilere rehberlik edecek öğretmen ve öğrencileri görevlendirir ve gerekli olan açıklamaları yapar. Rehber öğretmen ve öğrencilerin ev sahibi olan öğrenciler ve öğretmenleri ile tanışıp kaynaşması sağlanır. Okul tanıtımı yapılarak okul gezilir ve 13 Mayıs 2024 itibari ile öğrencilerin kendi seviyelerinde derse katılımı sağlanır.

 

*Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 20 öğrenci ile Kaş-Kalkan turu yapılarak ilçemizin doğal güzellikleri hakkında bilgilendirme yapılır.

 

*Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 20 öğrenciye Kudüs şairi Nuri Pakdil’in hayatının izletilmesi ve şiir okunması sağlanır.

 

                                    14 MAYIS 2024

*Okulumuz pansiyonunda sabah namazı kılınır ve yurtta kahvaltı yapılır.

 

*Öğrencilerin kendi seviyelerinde derse katılımı sağlanır.

 

* Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 20 öğrenciyle Kaş İlçemizde yer alan orman, deniz ve çölü bir arada sunan doğasıyla Patara Antik kenti gezilerek Likya uygarlığının gizemli kalıntılarından sayılan bu yerin tarihi ve kültürel özellikleri ile ilgili bilgiler paylaşılır.

 

* Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte okulumuzdan 20 öğrenciyle Patara Kum tepesinde çay eşliğinde Nuri Pakdil’in kitaplarından seçmeler okunur ve gün batımı izlenerek fotoğraf ve video çekimleri yapılır.

 

* Projeye katılan 12 öğrenci ile birlikte ilçemizde yer alan Ova Fahri bey camisinde akşam namazı kılınır.

                                             

                                  15 MAYIS 2024

 

*Misafir öğrencilerin kendi seviyelerinde derse katılımı sağlanır.

*Projeye katılan 12 öğrenciyle beraber ilçemizde yer alan Ova Fahri bey camisinde sabah namazı kılınır ve ardından öğrencilerimize çorba ikramı yapılması sağlanır.

* Projeye katılan 12 öğrenciyle birlikte okulumuzdan 15 öğrenci ile Kaş-Fethiye sınırında yer alan ülkemizin doğal ve turistik yerlerinden biri olarak bilinen Saklıkent Kanyon gezisi yapılır. Saklıkent Kanyonun nasıl bulunduğu hikayesinden bahsedilerek 2 metreye kadar daralan ve neredeyse gökyüzünün görünmediği kanyonun içerisinde doğa yürüyüşü yapılır.

* Projeye katılan 12 öğrenciyle beraber okulumuzun pansiyonundaki öğrencilerle beraber sinema etkinliği yapılır.

 

                                       16 MAYIS 2024

 

* Projeye katılan 12 öğrenciyle birlikte okulumuzdan 20 öğrenciyle beraber Kaş ilçemizdeki Kız Kuran kursu ziyaret edilir ve sabah namazı kılınır. Ardından burada kahvaltı yapılır.

*Öğrencilerin kendi seviyelerinde derse katılımı sağlanır.

 

* Projeye katılan 12 öğrenciyle birlikte okulumuzdan 20 öğrenciyle beraber okulumuz Kaş İmam Hatip Lisesinde satranç turnuvası ve voleybol maçı düzenlenir.

*Projeye katılan 12 öğrenciyle beraber okulumuzun pansiyonunda Kaş ilçe Milli Eğitim Müdürümüz ve ilçe Müftümüz ile akşam yemeği etkinliği yapılır. Çay eşliğinde sohbetler edilerek her iki yörenin öğrencileri birbirleriyle kaynaşır.

 

* Projeye katılan 12 öğrenci ile paydaş okulun öğrencileri tarafından Proje uygulaması boyunca gezilen görülen yerlerle ilgili anı ve gezi yazıları yazılır. Bu yazılar okul panosunda sergilenir.

 

                                           17 MAYIS 2024

 

*Misafir öğrencilerin kendi seviyelerinde derse katılımı sağlanır.

 

*Projeye katılan 12 öğrenciyle beraber okulumuzun öğrencileri de dahil olmak üzere Kudüs şairimiz Nuri Pakdil’in hayatı ve edebi eserlerinden hareketle bilgi yarışması yapılır. Nuri Pakdil’in Eserleri ile ilgili sessiz sinema oyunu oynanır. Böylelikle Kudüs şairimiz Nuri Pakdil’in ve eserlerinin öğrencilerin hafızalarında önemli yerler edinmesine katkı sağlanır.

 

* Projeye katılan 12 öğrenci ve görevli 2 öğretmen tarafından proje uygulaması boyunca toplanan fotoğraflar, yazılan gezi yazıları, projenin kendilerine kattıkları kazanımlar, okullarında ne gibi yaygınlaştırma yapacakları ile ilgili değerlendirme toplantısı yapılır.

 

* Projeye katılan 12 öğrenciyle beraber Kaş İmam Hatip Lisesi pansiyonunda kalan öğrencilerle beraber sıra gecesi eğlencesi ve çiğ köfte partisi yapılır.

 

 

 

                                      18 MAYIS CUMARTESİ

 

* Projeye katılan 12 öğrenci ve görevli 2 öğretmen tarafından proje uygulaması boyunca toplanan fotoğraflar, yazılan gezi yazıları, projenin kendilerine kattıkları kazanımlar, okullarında ne gibi yaygınlaştırma yapacakları ile ilgili değerlendirme toplantısı yapılır.

*Her öğrenci Kaş’ı Antalya’yı hatırlatan bir slogan yazar.

*Proje boyunca elde edilen çalışmalara ait fotoğraflar, sloganlar, yazılar okulun sosyal medya hesabından paylaşılır.

*Dönüş için hazırlıklar yapılır.

 

 

Proje Sonuç ve Çıktıları

*Bu proje uygulanması ile birlikte paydaş okuldan 12 öğrenci onlarca Şehzade yetiştirmiş Şehzadeler Şehri Amasya’yı yine Milli Mücadele’nin başladığı ,Amasya Tamiminin ve Amasya Görüşmelerinin yapıldığı mekanları görme  fırsatı bulur. Sonrasında oluşturulan fotoğraflardan ve gezi yazılarından oluşan hatıralarla bu bilgiler okuldaki diğer sınıflara sunularak öğrencilerde tarih şuuru oluşması sağlanır.

 *Paydaş okuldan  12 öğrenci Hazeranlar Konağı,Saraydüzü Kışlası,Şehzadeler Konağı ve buralardaki müzeleri ziyaret ederek Milli Mücadele’nin kazanılmasında Anadolu ve Atatürk’ün rolü ile ilgili tarih bilinci artar.Buralarda görülen,hissedilenlerle ilgili yazılar hazırlanarak fotoğraflar eşliğinde dönünce kendi okullarında sunum yapılarak yaygınlaştırılır.

*Suluova’nın doğal güzellikleri arasında yer alan Yedi Kuğular Kuş Cenneti, Derinöz Göleti Mesire alanı , gezileri burada 60 öğrenci ile yapılacak spor müsabakaları ile öğrenciler yaşadığı yerden farklı bir bölgenin doğal güzelliklerinin farkına varır.

  * Yedi Kuğular Kuş Cenneti Sosyal Tesislerinde proje uygulama öncesinde okuması yapılan Nuri PAKDİL’in “Anneler ve Kudüs” adlı eseri değerlendirilir. Öğrenciler Nuri PAKDİL’in hayatı,sanatı,edebi kişiliğinin farkına varır. Kitap içerisinden seçilen cümlelerle 20 adet slogan hazırlanır. Pansiyon ve okul panolarında sergilenir.

* Paydaş okul tarafından Nuri PAKDİL’in hayatı, sanatı, edebi kişiliği ve eserleriyle ilgili sunum yapılır. Koordinatör okul öğrencileri de Nuri PAKDİL’in Anneler ve Kudüs adlı eserini değerlendirir. Kitap içerisinden seçilen cümlelerle 20 adet slogan hazırlanır. Pansiyon ve okul panolarında sergilenir. Tüm Öğrencilerde Nuri PAKDİL ile ilgili farkındalık oluşur.

*Paydaş okul tarafından proje amaç, faaliyet, sonuçlarına ilişkin 150 adet broşür hazırlanır. Dağıtımı yapılır.

*Paydaş okul tarafından koordinatör okuldan 12 öğrenci ile Kaş Patara Antik Kentine  yapılan gezi öğrencilerin Anadolu coğrafyasında yaşamış geçmiş medeniyetlerin farkına varmasını sağlar.

* Paydaş okul tarafından koordinatör okuldan 12 öğrenci ile Kaş-Fethiye sınırında yer alan ülkemizin doğal ve turistik yerlerinden biri olarak bilinen Saklıkent Kanyon gezisi sonucunda doğal güzelliklerimizin keşfedilmesinin arkasında yer alan hikayeler öğrencilerlerin hafızalarında yer edinir.

 *Paydaş Okul öğrencileri keşkek yapımını öğrenir. Bakla dolması, bamya, Amasya çöreği gibi yöresel yemekleri tanır.

* Koordinatör okul öğrencileri de hibeş, tahinli kabak tatlısı, şiş köfte, kabak çiçeği dolması, taratorlu tekir tava, gökçesu pilavı  gibi yöresel lezzetleri tanır. Kendi yöresel mutfaklarıyla karşılaştırma imkanı bulur.

 

Koordinatör Okuldan Programa Katılan Öğrenci Bilgileri

 

Sıra No

Sınıf Düzeyi

Pansiyonda Kalma Durumu

Cinsiyet

Ad

Soyad

1

9

EVET

KIZ

ELİF

YENER

2

9

EVET

KIZ

ERVANUR

ÜNLÜ

3

9

HAYIR

KIZ

EMİNE MÜBERRA

GÖKREM

4

9

HAYIR

KIZ

ELA

KURT

5

9

HAYIR

KIZ

ELİF

KINACI

6

9

HAYIR

KIZ

RÜMEYSA

KAYA

7

9

HAYIR

KIZ

GÜLŞAH

KETEN

8

10

EVET

KIZ

MERVE

KAYA

9

11

EVET

KIZ

NEŞE MEDİNE

HOMBAÇ

10

11

HAYIR

KIZ

ŞERİFE

GÜL

11

11

HAYIR

KIZ

NİSANUR

TONKIR

12

11

EVET

KIZ

RUMEYSA

TOZLU

 

Koordinatör Okuldan Programa Katılan Öğretmen/Yönetici Bilgileri

 

Sıra No

Ad

Soyad

Branşı

Görevi

İletişim Numarası

1

Seyit Ahmet

AKMAN

İHL. Meslek dersleri

Müdür Yardımcısı

05056867826

2

Merve

AKGÜN

Felsefe

Öğretmen

05377624570

 

Paydaş Okuldan Programa Katılan Öğrenci Bilgileri

 

Sıra No

Sınıf Düzeyi

Pansiyonda Kalma Durumu (Evet/Hayır)

Cinsiyet

Ad

Soyad

1

9

EVET

KIZ

NİSANUR

KAŞLI

2

9

EVET

KIZ

GÜLSÜM

ESKİ

3

9

EVET

KIZ

BUSENUR

YILDIRIM

4

9

EVET

KIZ

SUDENAZ

ÇAKIR

5

9

EVET

KIZ

SUDE

ALACA

6

10

EVET

KIZ

GÜLSERNUR

AYDIN

7

10

EVET

KIZ

AYŞEGÜL

UZUN

8

10

EVET

KIZ

AFRANUR

KAHYAOĞLU

9

10

EVET

KIZ

ŞERİFENUR

KAHYAOĞLU

10

11

EVET

KIZ

YAĞMUR

ÖNDER

11

11

EVET

KIZ

SAİME

KOCAER

12

11

EVET

KIZ

SEMANUR

ÖZKAN

 

Paydaş Okuldan Programa Katılan Öğretmen/ Yönetici Bilgileri

Bu bölümde koordinatör okuldan programa katılan öğretmen/yöneticilerin bilgileri girilmelidir.

Sıra No

Ad

Soyad

Branşı

Görevi

İletişim Numarası

1

Himmet

PEHLİVAN

İ.H.L.MESLEK DERSLERİ

Müdür Yardımcısı

05394041598

2

Ganime

ÇELİKEL

MATEMATİK

ÖĞRETMEN

05458076065

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.03.2024 - Güncelleme: 15.03.2024 09:49 - Görüntülenme: 73
  Beğen | 0  kişi beğendi