AMASYA / SULUOVA - Şehit Süleyman Aydın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

ŞEKER CAMİİNE YARDIM

Öğrencilerimiz harçlıklarından bir kısmını camii inşaatına bağışladı.

Suluova Şehit Süleyman Aydın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, yapımı hızla süren Yeni Şeker Cami inşaatı için aralarında topladıkları bir miktar parayı cami derneğine bağışta bulundu.    Cami Dernek görevlisi Durmuş Çöpür’ü ziyaret eden Okul Müdürü Adem Aslan ile öğrenciler bağışlarını makbuz karşılığında yaptı.    Camilerin Kabe’nin yeryüzündeki birer şubesi konumunda olduğunu, ve bu mabetlerin yapımında katkıda bulunmanın da büyük bir sevap olduğuna dikkat çeken Okul Müdürü Adem Aslan, “İmam Hatipli öğrencilerimiz milli ve manevi değerlerimize karşı büyük bir hassasiyetle yetiştirilmektedir. Bu kapsamda öğrencilerimiz kendi istekleri ile  harçlıklarından artırdıkları bir miktar parayı okulda düzenlenen bir kampanya kapsamında topladılar ve oluşturulan komisyonca yapımı devam eden Yeni Şeker Cami inşaatına bağışladılar. Bu anlamlı yardımları ve davranışları dolayısıyla hepsine teşekkür ederim.” Dedi.      Öğrencilerin duyarlılığını takdir eden Dernek Görevlisi Durmuş Çöpür ise; "Gençlerimize teşekkür ederim. Bu duyarlı davranışları bizi duygulandırdı. Rabbim onları her türlü tehlikeden muhafaza etsin ve duyarlılıklarını her daim canlı tutsun. Gençlerimizin maddi katkıları inşallah bereketli olur, çünkü onlar günahsız, masum kullardır. Gençler kendi aralarında cami inşaatımız için para toplayıp bize teslim ettiler. 'Bu camide bir tuğlada bizim olsun' dediler. Allah onlardan razı olsun. Rabbim bu gibi çocuklarımızı daim eylesin, muhafaza eylesin, sayılarını çoğaltsın. Rabbim hepsini cami sevgisiyle yetişen gençlerden eylesin inşallah. Rabbim onların bu duyarlılığını hepimize nasip etsin." Diye kaydetti.   Öğrencilerin, okulun değerler eğitimi kapsamında milli ve manevi değerlerine sahip çıkmaları, infak ruhunun canlı tutulması ve diğer insanlara örnek olması adına yaptıkları bağış okul ve cami yöneticilerini sevindirdi.
Yayın: 15.03.2024 - Güncelleme: 15.03.2024 09:57 - Görüntülenme: 78