Mrt

10. sınıf öğrencilerimizin hazırlayıp, sunduğu '' İYİLİKLE BAK HAYATA'' konulu Tiyatro gösterisi, okulumuz konferans salonunda sergilendi. İki öğrencimizin canlandığı deve rolü ilgiyle karşılandı.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okul Müdürümüz Sayın Hüseyin Oktay GÜLER tarafından 12. sınıf öğrencilerimizin velilerine ' Sınava Ben De Hazırlanıyorum'' semineri verildi. Seminer sonrasından soru- cevap kısmına geçildi.

Velilerimizin sorularını cevaplandıran Müdür beyin iyi dilek ve temennileri ile eğitim programı sona erdi.

Mrt

Eğitim Öğretim sürecinde; Öğrenci başarısını artırmak, derse odaklanmak, test çözme tekniğinin artırılması, motivasyonu etkileyen faktörler konu başlıklarında öğretmenlerimiz ile fikir alış verişinde bulunduk.

Farklı görüşlerin değerlendirildiği toplantı, kararların uygulanması yönünde iyi dilek ve temennilerin sunulmasının ardından sona erdi.

Mrt

Okulumuz kütüphanesini öğrencilerimizin boş vakitlerinde severek kullanabilecekleri renk ve materyaller ile düzenledik. Bu nedenle gençlerimiz, kitap okuma sevgisi ile zamanlarını kütüphanede değerlendirmektedirler. Ödevlerini hazırlamakta, farklı konu ve konularda araştırmalar yapmaktadırlar.

'' Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir.'' düsturuyla hareket eden gençlerimize başarılar diliyoruz.

Mrt

06.02.2023 tarihinde ülkemiz ve okulumuz olarak iki büyük acı yaşadık. Onbir ilimizde meydana gelen Deprem afeti ve 12-B sınıfı öğrencimiz Hilal Betül KÖKÇÜ'nün trafik kazasında vefatı.

İnsanlarımıza manevi destek olma, vefat edenlere hayır duaları göndermek adına Okulumuzda mukabele sınıfı oluşturduk. Kuran-ı Kerim derslerinde dönüşümlü olarak hafızlarımız ve öğrencilerimiz iki günde bir hatim okumaktadırlar. Hatim dinleyen öğrencilere çay, zemzem gibi çeşitli ikramlar yapılmaktadır.

Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyoruz.

Şbt

SULUOVA İMAM HATİP OKULLARIMIZ OLARAK DEPREM BÖLGESİNE 3. TIR YARDIM GÖNDERİLDİ. EN SON TOPLANAN YARDIMLARLA BİR TIR; ODUN,KÖMÜR VE SOBA İLE BİR MİNÜBÜS DOLUSU TEMEL GIDA YARDIMI KAHRAMANMARAŞ VE ADIYAMAN A GÖNDERİLDİ. YARDIMLARI PLANLAYAN,TOPLAYAN, DEPREM BÖLGESİNE GÖTÜRÜP BİZZAT DAĞITAN DEĞERLİ ARKADAŞLARIMIZDAN ALLAH RAZI VE MEMNUN OLSUN. RABBİM BU ACI VE ZOR  GÜNLERİ EN KISA ZAMANDA MİLLETÇE ATLATMAYI NASİP ETSİN İNŞAALLAH.

Şbt

Şehit Süleyman Aydın Kız anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı yarıyıl tatiline, öğrencilerimizle beraber düzenlediğimiz, karne programı, sıra gecesi, ikramlar ile giriş yaptık. Halk türkülerimizin okunması, söyleşilerin yapılmasının ardından Okul Müdürü Sayın Hüseyin Oktay Güler ile İdareciler, Tekvando yarışmasında ve okul başarısında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini takdim ettiler.

İkramlar sunulması, karnelerin dağıtılması ve İstiklal Marşı töreninin ardından iyi dilek ve temennilerle ara tatile geçildi.

Ara

Öğrencilerimiz, kütüphaneden aktif olarak faydalanmaktadır. Kitap okuma halkaları, okuyan öğrenci etkinlikleri ile kitap sevgisi gençlerimiz arasında artmaktadır.

Her kitap bir dosttur.

Ara

Öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık sürecinde kendilerine destek olmaya devam ediyoruz. Düzenli aralıklarla 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize TYT Deneme yapmaktayız. Deneme sonrası sonuçlar öğretmenlerimiz tarafından analiz yapılarak raporlaştırılmakta ve öğrencilerimizin konu eksiklikleri tamamlanmaktadır.

Başarılar diliyoruz.

Ara

Yerli malı haftası münasebetiyle sınıflarımızda etkinlikler düzenlendi. Öğrencilerimiz elleriyle hazırladıkları birbirinden lezzetli yiyecekleri okula getirerek, arkadaşları ve öğretmenleriyle afiyetle tükettiler.

Yerli malı yurdum malı, herkes onu kullanmalı... Afiyet olsun.

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu ''29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Demokrasi ve Bağımsızlık'' konulu kompozisyon yarışmasında 9-A sınıfı öğrencimiz Ahsen Nur Çağlar'ın yazmış olduğu yazı üçüncülük ödülüne layık görülmüştür.

Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan veli toplantımız, Bilal hocamızın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Okul Müdürümüz H. Oktay GÜLER Sosyal , Kültürel ve akademik çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

DYK kursları, Pansiyon kalan öğrencilere yönelik akşam kursları, etüdler, yarışmalar ve sınav maratonu hakkında bilgiler verdi.

Velilerin görüş ve önerilerinin dinlenmesinin ardından velilerimiz, sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenleri ile görüşmeler gerçekleştirerek, çocuklarının durumu hakkında bilgiler aldı.

İyi dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.

Ekm

Suluova İlçe Müftümüz Sayın Sıtkı Kaya ekibi ile beraber Okulumuzu ziyaret ettiler. İmam Hatip Liselerinin vizyonu, misyonu ve toplumumuz açışından bakış algısı, gençlerin okullara ilgisi, değerler eğitimine katkısı gibi farklı konu ve konularda Okul idaremiz ile görüş alışverişinde bulundular.

İlçe Müftülüğümüz, Okulumuza maddi manevi katkı hususunda destek vereceklerini beyan ettiler. Sayın Müftümüzün Okul Kütüphanemize kitap desteği, öğrencilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

Ziyaretleri münasebetiyle Okul Müdürümüz Sayın H. Oktay GÜLER şükranlarını ifade ettiler.

Ekm

Öğrencilerimize KADES uygulaması hakkında bilgi verilerek, uygulamanın telefona nasıl kurulacağı ve uygulanacağı anlatıldı.

Ekm

Öğretmenlerimiz teknolojik imkanları kullanarak, derslerin daha aktif ve daha verimli geçmesi konusunda gereken özeni göstermektedirler. Web araçları, e-içerikler öğrencilerin dikkatini derse toplayan, dersi sunuş yoluyla öğretim monotonluğundan çıkartan, aktif öğretim yöntemleridir. Milenyum çağının getirdiği bu yenilikler, gençlerimiz tarafından sevilmekte olup, uygulamalı eğitimin de yaygınlaşmasına katkı sağlamaktadır.

Öğretmenlerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.